دیوار چین

شنبه 17 فروردين 1398
15:59
ایمان نعمتی
دیوار چین

تاریخچه

تاریخچه ساخت دیوار چین به دوران حکومت شین هوانگ، امپراطور چین در طول سال های 259 تا 210 پیش از میلاد باز می گردد. در آن دوران، شی هوانگ دستور داده بود که دیوار های بین شهر ها خراب شوند و بجای آن دیواری عظیم در امتداد مرز شمالی کشور احداث گردد، دیوار چین در آن زمان از سمت شرق به استان لیائونینگ و از سمت غرب به استان گانسو ختم می شد.

سال ها بعد در پی مرگ شی هوانگ، حکومت آن ها سقوط کرد و پس از آن قبایل شمالی موفق شدند بخش هایی از دیوار را تخریب و به کشور چین نفوذ کنند، در پی آن حکومت های مختلفی در این کشور تشکیل شد، از معروف ترین آن ها می توان به حکومت Wei Dynasty اشاره کرد. لازم به ذکر است که این حکومت در طول سال های 386 تا 535 میلادی اقدام به بازسازی بخش های تخریب شده دیوار چین کرد.



پس از Wei Dynasty، حکومت های دیگری روی کار آمده اند که مهم ترین آن ها عبارت اند از:

حکومت Bei Qi: پادشاهان Bei Qi در طول سال های 550 تا 577 میلادی در کشور چین حکومت کرده اند، لازم به ذکر است که در طول این سال ها در حدود 1448 کیلومتر به طول دیوار چین افزوده شده است.

سلسله Sui Dynasty: این سلسله در طول سال های 581 تا 618 میلادی در کشور چین حکومت کرده و همچنین برخی از بخش های دیوار چین را بازسازی کرده اند.

حکومت Tang Dynasty: در زمان روی کار آمدن این حکومت (سال 618 تا 907 میلادی) کاربرد دیوار چین تغییر یافت و دیگر از آن به عنوان وسیله ای دفاعی یاد نمی شد، در آن دوران بخش های تخریب شده دیوار بازسازی شده است، لازم به ذکر است که در آن دوران با اینکه دیوار دیگر استفاده دفاعی نداشت، اما سبب شد این کشور در جنگ با دیگر قبیله ها پیروز گردد.

سلسله Song Dynasty: در زمان حکومت این سلسله، خطرات بسیاری کشور چین را تهدید می کرد، از مهم ترین آن ها می توان به خطر حمله دو قبیله جین و لیائو اشاره کرد، این دو قبیله در طول سال های 960 تا 1279 میلادی بخش های بسیاری از دیوار چین را تصرف کرده بودند.



پادشاه Yuan: یوان یکی از قدرتمند ترین پادشاهان سلسله مغول های بود که در طول سال های 1206 تا 1368 مناطق بسیاری از قاره های اروپا و آسیا از جمله کشور چین را تصرف کرده بود. در زمان حکومت یوان بر این کشور، در دیوار چین تغییر خاصی ایجاد نشده است.

سلسله Ming: همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، سلسله مینگ نقش مهمی در توسعه و بازسازی دیوار چین داشته است، این سلسله در طول سال های 1368 تا 1644 میلادی بر این کشور حکومت می کرده اند، جالب است بدانید که حکمرانان سلسله مینگ در ابتدا توجه خاصی به دیوار چین نداشته و هدف اصلی آنان از حکومت، توسعه فرهنگ کهن کشور چین بوده است.

سال ها بعد توسعه و ساخت و ساز در این کشور رواج پیدا کرد، در پی آن نظر این سلسله به دیوار چین جلب شد. پادشاهان مینگ برای ثبات حکومت خود، علاقه بسیاری به توسعه قدرت نظامی خود داشته اند، همین امر سبب شد که به بازسازی و توسعه دیوار چین، که یکی از اصلی ترین سازه های دفاعی این کشور می باشد، بپردازند.

لازم به ذکر است که دیوار چین پیش از بازسازی های انجام شده در زمان حکومت مینگ تنها با استفاده از سنگ ساخته شده بود و بخش های آجری در پی این بازسازی اضافه شده اند.

دیوار چین در زمان حکومت سلسله مینگ از رودخانه یالو شروع می شد و از مناطقی مانند پکن، هبی، مغولستان، نینگ، شان و گاسنو عبور می کرد و تا رودخانه تائو ادامه می یافت.

سلسله Qing: مانچو ها در اواخر قرن 17 میلادی با تخریب بخشی از دیوار چین، در محدوده پکن، توانستند به این کشور حمله کنند، مانچو ها با غلبه بر مینگ توانستند حکومت خود را در شهر پکن با نام Qing آغاز کنند.



مانچو ها در طول سال های 1644 تا 1912 میلادی در این کشور حکومت کرده اند، پادشاهان این سلسله در زمان حکومت خود تلاش بسیاری برای معرفی دیوار چین به جهانیان انجام داده اند.

دیوار چین در طول همین سال ها به یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری چین تبدیل گشت.

همانطور که پیش تر به آن اشاره شد شروع ساخت دیوار چین به قرن 2 پیش از میلاد باز می گردد، اما بخش های اساسی و مهم این دیوار نیز در طول قرن های 14، 15، 16 و 17 میلادی ساخته شده است، لازم به ذکر است که اطلاعات قابل استنادی از زمان آخرین بازسازی دیوار چین وجود ندارد.



برچسب ها: دیوار چین ,
[ بازدید : 117 ] [ امتیاز : 2 ] [ نظر شما :
]

مسجد ایاصوفیه

شنبه 3 فروردين 1398
11:35
ایمان نعمتی
مسجد ایاصوفیه

ایاصوفیه

این بنا تا به امروز 3 بار از نو ساخته شده، ساختمان اولیه آن در زمان امپراتوری بیزانس احداث شده است، سال ها بعد عثمانی ها ترکیه را فتح کرده و کلیسا را تبدیل به مسجد کرده اند، در سال های اخیر پس از رسیدن آتاتورک به مقام ریاست جمهوری ترکیه، مسجد ایاصوفیه به موزه ایاصوفیه تبدیل گشت. تاریخچه ساخت این کلیسا به سال 360 میلادی باز می گردد، در آن سال ها نام ایاصوفیه کلیسای اعظم بوده است. سومین بنای ایاصوفیه در سال 523 میلادی ساخته شده است، بنای امروزه ایاصوفیه همان بنایی است که در سال 523 ساخته شد.



معماری ایاصوفیه

ظاهر امروزی ایاصوفیه از دو ساختمان قبلی آن الهام گرفته شده است، طراحی کلی ساختمان این مسجد مستطیل شکل بوده و طول و عرضی برابر با 100 در 70 متر دارد، گبند این بنا تا به امروز چندین بار بازسازی شده و ارتفاع آن تغییر کرده است، ارتفاع امروزی آن 55 متر می باشد.

لازم به ذکر است که بسیاری از بخش های ایاصوفیه در زمان ساخت سومین بنای آن، به دستور ژوستین یکم، از نقاط مختلف دنیا به قسطنطنیه آورده شده، نام شهر استانبول در آن دوران قسطنطنیه بوده است، همین امر سبب شده است که آثار بسیار ارزشمندی در مسجد ایاصوفیه قابل مشاهده باشد.



از مهم ترین آثار آورده شده به ایاصوفیه می توان به ستون ها، بخش های مرمرین آورده شده از سوریه و 8 ستون گنبد که از مصر به قسطنطنیه آورده اند، اشاره کرد. همچنین سایر بخش های آن را از مناطقی مانند بعلبک، افسوس، آسپندوس و طرسوس به این منطقه آورده اند.

ارتفاع 4 طاق این بنا 60 متر بوده و عمق هریک 20 متر است، این ساختمان در مجموعه دارای 104 ستون می باشد. دور تا دور گنبد اصلی ایاصوفیه پنجره های بسیاری قابل مشاهده است، این پنجره ها در طول روز وظیفه روشن کردن فضای داخلی را دارند.


برچسب ها: مسجد ایاصوفیه ,
[ بازدید : 64 ] [ امتیاز : 0 ] [ نظر شما :
]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به تور های لحظه آخری است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]